Egen lejlighed og hverdag

På Heragården har man som beboer sin egen lejlighed med eget toilet/ bad og mindre køkken

Det tilsigtes, at man er tilknyttet en uddannelse, i beskæftigelse eller anden form for aktivitet uden for Heragården. Vi kan støtte i at finde det tilbud, der er relevant for den enkelte.

Desuden støtter vi på Heragården op omkring, at man har indhold i sit fritidsliv, mulighed for at dyrke interesser og evt. mødes med netværk.

Man får tilknyttet en eller to kontaktpersoner, som man har ata-tid sammen med og primært samarbejder med. Øvrige personale møder man i vagterne og til fælles aktiviteter.

 

Beliggenhed, fælles faciliteter og aktiviteter

Heragården ligger tæt ved Lind syd for Herning i naturskønne og rolige omgivelser med skov omkring sig. Der er ca. 4 km til Herning midtby med gode cykelstier og mulighed for at benytte bybus.

Vi har desuden gode faciliteter som have med bålplads, træ værksted, krea-rum og fitness med motionsredskaber. Disse faciliteter kan benyttes i fritiden. Om aftenen og i weekender inddrager vagten dem også som en del af aktivitetstilbud.

Der er mulighed for at benytte fælles vaskemaskine og tørretumbler. Alle beboere får tildelt et tidspunkt ugentligt, hvor man har maskinerne til rådighed.

Der er husmøde en torsdag om måneden. Her kommer forskellige fælles informationer, og man har som beboer mulighed for at tage emner op, som man gerne vil snakke med de andre beboere om. Det varer optil en halv time, hvorefter der tilbydes kaffe og kage. Det forventes, at alle beboere så vidt som det er muligt deltager.

I løbet af sommeren planlægges der tre endags udflugter, som man har mulighed for at deltage i.

En gang om året typisk i løbet af foråret er der desuden mulighed for at tage med Heragården på en udenlandsrejse 5-7 dage. Det kan være en storbys-ferie eller en charterferie.

 

Hverdagsrytme på Heragården

Kl. 7.00-9.00 er der en morgenvagt til rådighed. Kontakten benyttes primært til at støtte til at komme i gang med dagen og evt. komme afsted i skole eller på arbejde.

I løbet af dagen er der fastlagte individuelle aftaler om ata-tid mellem beboere og kontaktpersoner. Afhængig af hvilket tilbud man er indskrevet på, kan ata-tiden være delt ud på typisk 2-3 hverdage. Ata-tiden bruges på aktiviteter, hvor der arbejdes med delmål, der tager udgangspunkt i kommunens opsatte indsatsmål.

Kl. 9.00-16.00 træffes ledelsen på kontoret personlig eller telefoniske kontakt.

Kl. 16.00-21.30 er der en aftenvagt til rådighed. Kl. 16.00 er der mulighed for fælles eftermiddagskaffe, og kl. 18.00 er der tilbud om fælles aftensmad for dem, der gerne vil være en del af det. Der er også mulighed for at lave mad og spise i egen lejlighed.

Om aftenen kan der være tilbud om aktiviteter på fællesområderne, og dagen sluttes af med aftenkaffe og andagt i dagligstuen omkring kl. 21.00.

Lørdag er weekendvagten på Heragården kl. 10.30-17.30, og søndag er weekendvagten på Heragården kl. 13.30-21.30.

I weekender er der tilbud om aktiviteter i huset og nogle gange ud af huset. Det kan være en tur i skoven, på museum eller et forlystelsessted. Som udgangspunkt er der mindst en tur om måneden. Når der er personale på Heragården, er der også muligheder for fælles måltider.

Om natten og i de tidsrum der ikke er personale tilstede på Heragården, er der altid en bagvagt, man kan ringe til, hvis man har brug for hjælp.